Arif Nanić, direktor IDDEEA: Nismo protiv gradnje sjedišta u Banjaluci

G. M.
Arif Nanić, direktor IDDEEA: Nismo protiv gradnje sjedišta u Banjaluci

Banjaluka - Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Arif Nanić tvrdi da nema blokade u izgradnji zgrade u Banjaluci, u kojoj bi bilo sjedište te agencije.

- Ispitaćemo sve mogućnosti da bi taj projekat bio realizovan. To bi trebalo da uradimo u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova i Savjetom ministara BiH. Pokušaćemo da do kraja uradimo ono što je u našoj moći. Prioritet su nam sada bili pasoši - kaže Nanić.

Izvori iz IDDEEA istakli su ranije za "Glas Srpske" da SDA upravo imenovanjem Nanića pokušava da spriječi taj projekat, jer se lokacija za gradnju nalazi u Banjaluci na zemljištu koje je vlasništvo Vlade RS. Zbog toga je neizvjesno da li će IDDEEA na vrijeme raspisati konkurs za izgradnju zgrade i tako preduprijediti istek građevinske dozvole, koja važi do 31. oktobra.

Govoreći o problemima sa izdavanjem pasoša, Nanić je istakao da je u petak dostavljen neophodan materijal firmi "Milbauer", koji joj je nedostajao za izradu pasoških knjižica.

- Može se očekivati da će u narednih desetak dana biti potpuno normalizovan proces izrade pasoša. To znači da će svi zahtjevi za izdavanje pasoša koji nisu riješeni biti riješeni u što kraćem roku. Stavljen je prioritet na zaostale zahtjeve kojima je protekao zakonski rok od 30 dana. Oni će prvi biti riješeni – kazao je Nanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana