Зашто су авиони РАФ летjели изнад Адмирала Кузњецова?

Агенције фото: EPA
Зашто су авиони РАФ летjели изнад Адмирала Кузњецова?

Двије борбене летјелице британске авијације су прелетјела руски носач авиона "Адмирал Кузњецов" како би "показали своје присуство", пише Тајмс.

Блиски сусрет руског брода и авиона РАФ се догодио у Ламаншу, кроз који је "Адмирал Кузњецов" прошао на путу ка Средоземном мору.

Додаје се и да су авиони надлијетели носач авиона и седам пловила која се налазе у пратњи како би направили фотографије.

"Они су снимали фотографије високе резулуције како би могла да се изврши анализа шта се тачно налази на тим бродовима", навео је неименовани извор из британских безбједносних структура за Тајмс.

Британски медији су пренијели да део руске флоте иде ка Средоземном мору како би се укључио у антитерористичку кампању у Сирији, упркос томе што таквих информација нема из званичне Москве.

Из Русије је саопштено да ће морнаричка група бити упућена на одређена мјеста у свјетском мору како би омогућила безбједност.

"Адмирал Кузњецов" би на источном Медитерану требало да борави до шест мјесеци, послије чега ће бити упућен на ремонт, наводи Раша тудеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана