Вучић обиљежио своју славу у подворју СПЦ у Москви

Срна
Вучић обиљежио своју славу у подворју СПЦ у Москви

Београд/Москва - Предсједник Србије Александар Вучић обиљежио је своју крсну славу Светог Николу у Москви, сјечењем славског колача у српској Цркви Светих апостола Петра и Павла.

Свету литургију служио је старјешина Подворја Српске православне цркве /СПЦ/ у Москви, епископ моравички Антоније, који је истакао да је ово први пут у историји да један предсједник Србије посјети Подворје, јавио је „Спутњик“.

„За нас, за нашу цркву, ово је историјски догађај-први пут у обновљено Подворје долази председник наше државе и ви сте први који ћете ући у историју овога подворја, овога храма, као председник који је нашу цркву посетио и после Октобарске револуције“, рекао је епископ Антоније.

Он је подсјетио да је СПЦ у Москви отворила своје представништво 2002. године, његовим доласком, а да је Храм Светих апостола Петра и Павла уступљен српском Подворју 1999. године, као мјесто гдје ће се окупљати Срби и вјерници СПЦ.

„Ви сте данас, као човек патриота, као човек који воли своју земљу, оставили свој дом, а ми Срби знамо шта значи крсна слава. Али, интереси државе су код вас изнад породице, изнад личних интереса, што говори о вашој великој љубави према својој држави, коју ви доследно представљате“, рекао је владика Антоније.

Он је у име СПЦ и Подворја поклонио Вучићу икону Светог Николе, а српски предсједник је епископу уручио књигу „Саборник манастира српских“.

Светој литургији присуствовали су и министар одбране Србије Александар Вулин, министар без портфеља задужен за иновације и технологије Ненад Поповић, амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић, као и вјерници и представници српске дијаспоре, који данас обиљежавају Никољдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана