Велика Британија: Распушта се парламент

Агенције
Велика Британија: Распушта се парламент

Лондон - У Великој Британији распуштањем парламента званично данас почиње предизборна кампања за посланичке изборе заказане за 7. мај.

Неколико хиљада волонтера ангажовано је у кампањи пред изборе чији је исход неизвјестан пошто су владајући конзервативци и лабуристи готово једнаки по истраживањима јавног мњења.

Телевизијска дебата лидера седам британских странака заказана је за 2. април.

Непопуларни премијер Дејвид Камерон недавно је у борби за гласове заоштрио реторику тврдњом да је изборна кампања "на ивици ножа".

"Ово нису било какви избори. Ово су избори високог ризика. Ово су избори на ивици ножа и може се само пресјећи на два дијела: или конзервативци, или лабуристи. Велика Британија ће или напредовати, или ће се вратити уназад", оцјенио је Камерон.

Лидер Лабуристичке странке и бивши премијер Ед Милибанд предизборну кампању почео је обећањем да ће сачувати државну здравствену службу која има финансијске проблеме.

По посљедњим анкетама, лабуристи и конзерватици би добили по око 34 одсто гласова, док би на треће мјесто дошла антиевропска странка УКИП са око осам осто.

Та странка је побједила на изборима за Европски парламент 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана