Ухапшен Игор Рус, бјегунац и вишеструки убица из Србије

Ухапшен Игор Рус, бјегунац и вишеструки убица из Србије 15.12.2017 19:35 | Агенције

Мадрид - Српски држављанин Игор Вацлавић, алиас Норберт Фехер, кога траже због два убиства у Италији ухапшен је након смртоносне пуцњаве у Шпанији, јављају медији.

Вацлавић, познат и као "Игор Рус", ухапшен је након пуцњаве у којој су убијене три особе, међу њима и двојица припадника шпанске Цивилне гарде.

Како пишу италијански медији, Вацлавић (Фехер) је један од најтраженијих бјегунаца у тој земљи и осумњичен је за убиство угоститеља у Болоњи и шумског чувара током бјекства од полиције.

Италија ће тражити изручење мушкарца српског поријекла, изјавио је данас главни тужилац у Болоњи Ђузепе Амато. Италија је за њим издала европски налог за хапшење за убиства и пљачке током упада у куће. Амато је рекао да обије земље траже да суде осумњиченом. Амато је рекао и да су истражитељи сарађивали са властима у Шпанији како би га лоцирали, пренио је Танјуг.

Вацлавић је у бјекству од маја ове године, када је за њим расписана интернационална потјерница.

Како се наводи, лоциран је кроз сарадњу више полицијских служби у Италији, Србији, Аустрији, Француској и Шпанији.

Медији дуго прате његово бјекство, а недавно је јављено да полиција вјерује да је побјегао у Јужну Америку.

Вацлавић има 36 година, а италијанска полиција га гони због убистава бармена Давида Фабрија ватреним оружјем у једном италијанском клубу и чувара Валерија Верија.

Случај је доспио у жижу јавности када су Фабријеви пријатељи отворили рачун на коме су прикупљали средства којима је практично уцијењена Вацлавићева глава. Нуђено је 50.000 евра за информацију о томе гдје се крије, уз назнаку да ће сума бити двоструко мања уколико се открије "локација његовог леша".

То је подијелило јавност, а правници су спорили законитост такве понуде.

Како се наводи, Вацлавић је већ био хапшен због тешких, насилних крађа у Италији 2015. године.

Иако га италијански медији зову Игор "Рус", уз назнаку да је из Србије, домаћи медији га називају "Игор Србин".

Вијест о његовом хапшењу објавио је и британски Дејли мејл онлај.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица