Нестали авион остаје мистерија

Б92, BBC
Нестали авион остаје мистерија

Малезијски шеф цивилног ваздухопловства каже да је случај несталог авиона МХ370, са 239 особа, права мистерија без преседана, преноси BBC.

Азарудин Абдул Раман каже да званичници Малезије нису искључили могућност киднаповања авиона, с обзиром на то да је он једноставно нестао са радара. Он је додао и да још увијек није потврђено да је оно што је пронађено у Вијетнамском мору припадало несталом авиону.

Подсјетимо, авион Малезија ерлајнса МХ370 нестао је с радара прије скоро три дана на релацији од Куала Лумпура ка Пекингу, док је у њему било 239 људи. Породицама и рођацима путника речено је да се припреме на најгоре.

Азарудин Абдул Раман рекао је новинарима у Куала Лумпуру да "нажалост" до сада није нађено ништа за шта се може тврдити да је дио несталог авиона. Он је додао да су интензивирани напори да се пронађе авион, као и да ће потрага трајати колико год је потребно. "Сваког сата, сваког секунда трагамо по сваком метру мора", рекао је Раман.

BBC јавља да у потрази за несталим авионом учествује 40 бродова 34 летјелице из девет различитих држава, које су притекле у помоћ.

За сада постоје двије теорија о томе шта се догодило са авионом. Ројтерс је раније објавио незванична сазнања да се фокус истраге о лету МХ370 усмјерава ка могућности да се летјелица распала током лета. "Чињеница да нисмо пронашли никакве остатке авиона упућује на то да се летјелица можда распала на висини од око 10 километара", рекао је за Ројтерс извор близак истрази.

Спекулисало се и о могућности терористичког напада, с обзиром на чињеницу да је на лету било више особа са украденим пасошима, због чега се у истрагу укључио и Интерпол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана