Mосква: Пуштен украјински посланик

Агенције
Mосква: Пуштен украјински посланик

Москва - Посланик украјинске скупштине Алексеј Гончаренко напустио је станицу милиције у Москви, јавила је РИА Новости

Украјинска агенција Укринформ пренијела потврду Гончаренковог адвоката о ослобађању.

РИА Новости наводи да је у пратњи конзула Украјине Генадија Брескаљенка, раније данас приведени Гончаренко, ушао у аутомобил украјинске амбасаде, гдје су га чекали адвокати, и одвезао се.

Укринформ преноси да је адвокат Марк Фејгин написао на његовом налогу на "твитеру" да је Гончаренко ослобођен.

Поред тога, украјински предсједник Петро Порошенко на "твитеру" је написао да је Гончаренко у амбасади Украјине.

"Управо сам телефоном разговарао с њим", написао је Порошенко а преноси ТАСС.

Гончаренко је, како наводи руска државна агенција, позван сутра код прекршајног судије због одбијања да се повинује законитом захтјеву припадника полиције.

ТАСС је раније пренио саопштење прес службе Истражног комитета да је истражитељ у одјељењу полиције у ком се Гончаренко испитује о околностима кривичног дијела приликом трагичних догађаја у Одеси, од 2. маја прошле године, због којих је у Русији покренута кривична истрага за покушај убиства држављанина Русије, који се нашао у згради у пламену.

Московска полиција задржала је Гончаренка прије марша одржаног у помен опозиционару Борису Њемцову у Москви, а РИА Новости наводи да је Гончаренко познат по томе што је учествовао у догађајима у Одеси, када је у паљењу зграде Дома синдиката погинуло на десетине активиста "Антимајдана".

Раније је удружење "Антимајдан" изнијело тврдњу да је Гончаренко непосредно учествовао у догађајима у којима је погинуло 48 особа.

Украјинске агенције, међутим, преносе изјаву савјетника министра полиције Украјине и посланика Антона Герашченка да Гончаренко, како тврди, није имао никакве везе са прошлогодишњим догађајима у Одеси, као и да су сви погинули били грађани Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана