Хаос у САД: Противници Трампа ломе све пред собом

Агенције
Хаос у САД: Противници Трампа ломе све пред собом

Вашингтон - Протести у Вашингтону, недалеко од мјеста инаугурације новог предсједника САД Доналда Трампа, постали су насилни. Полиција је бацила сузавац да отјера демонстранте

Током насилних демонстрација, двоје је повређено.

Више стотина демонстраната маскираних и обучених у црно изазвали су инциденте у центру Вашингтона, бацали су камење и ломили стакла на излозима.

Непосредно прије полагања заклетве новог америчког предсједника, око 500 демонстраната протестује у центру Вашингтона, разбијајући "симболе капитализма" у Америци.

Међу метама демонстраната су прозори банака, ресторани брзе хране "МекДоналдс" и кафеи "Старбакс".

Због насилних демонстраната полиција је затворила једну улицу кроз коју се долази до мјеста одакле се прати церемонија за полагање заклетве је затворен.

Новинар руске телевизије "Раша тудеј" у Америци Александар Рубинштајн ухапшен је током извјештавања о протестима који се у Вашингтону одржавају против Трампа.

Подсјетимо, жестоки протести у САД одржани су и 2011. године због инаугурације Џорџа W. Буша. У текстовима ЦНН наводи да се да је горjела по која застава САД, да је повређено неколико полицајаца и да је предсjедничку лимузину чак погодило јаје.

Новоизабрани предсједник САД Доналд Трамп положио је заклетву и тиме званично преузео функцију предсједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана