Гадафијев портпарол ради у Србији?

Б92
Гадафијев портпарол ради у Србији?

Некадашњи портпарол свргнутог и убијеног лидера Либије Муамера Гадафија Муса Ибрахим рекао је за Ројтерс да има "радне обавезе у Србији".

Ибрахим је то написао новинару Ројтерса преко Фејсбука, у одговору на питање да ли је истинит извјештај државних медија у Египту да је "протјеран из те земље".

Египатски државни лист "Ахрам" објавио је на сајту да су египатске власти затражиле од Ибрахима да напусти ту земљу, по захтјеву актуелног премијера Лиибје Абдалаха ал-Тинија.

Уз тај чланак објављен је и наводни факсимил званичног захтјева Министарства унутрашњих послова Либије за екстрадицију Ибрахима.

"Ибрахим, с којим је успостављен контакт преко Фејсбука, негирао је да је избачен из Египта и рекао да је напустио земљу због радних обавеза у Србији", пише у извјештају Ројтерса.

Додаје се да је Ибрахим био "лице Гадафијевог режима у посљедњим мјесецима његове владавине". Он се појављивао у арапским и западним медијима како би бранио и објашњавао потезе тадашње власти у Либији.

Неколико пута су се у медијима појављивали извјештаји да је хапшен, а познато је и да неколико високо позиционираних Гадафијевих сарадника, међу њима и оних на потернициаа у Либији, отворено слободно живе у Каиру.

На Ибрахимовом налогу на Фејсбуку се наводи да је његово пребивалиште у Лондону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана