НАТО забринут због приједлога за такозвану војску Косова

Срна
НАТО забринут због приједлога за такозвану војску Косова

Београд - НАТО је забринут због приједлога да се Косовске снаге безбједности трансформишу у оружану снагу без уставних промјена, рекао је за "Вечерње новости" неименовани високи званичник Алијансе из Брисела.

"НАТО позиција о овом питању се није промијенила. Такви једнострани кораци нису од помоћи", навео је овај извор, коментаришући најаву предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија да ће Косовске безбједносне снаге бити трансформисане у војску.


Званичник НАТО је рекао да је генерални секретар овог војног савеза овакву поруку пренио и директно приштинским властима и позвао да остану у блиском контакту са Београдом.

Када је ријеч о покушају самопроглашеног Косова да уђе у Унеско, амбасадор Србије при овој организацији Дарко Танасковић каже да из Приштине до сада није стигао захтјев за чланство.

"Уколико би евентуално хтеле да се упусте у ову авантуру, приштинским властима остало је још мало времена до Извршног савета Унеска, који ће бити одржан следеће среде и када ће се утврђивати дневни ред за Генералну конференцију у новембру", рекао је Танасковић за "Новости".

Он је навео да представници Србије све чине да би предуприједили евентуалне потезе Приштине у посљедњи час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана