Zlatna matrjoška otišla u Istočno Sarajevo

Srna
Zlatna matrjoška otišla u Istočno Sarajevo

Mokra Gora - "Zlatna matrjoška" u konkurenciji takmičara od 18 do 25 godina na Festivalu ruske muzike "Boljšoj" pripala je "Akordes" kvintetu harmonika Fakulteta muzičkih umjetnosti Istočno Sarajevo.

U istoj kategoriji "Srebrna matrojška" otišla je u ruke Anji Malkovoj iz Novog Sada, a bronzana Ivani Damjanov iz Novog Sada.

Festival koji je na Mećavniku na Mokroj Gori okupio mlade talentovane muzičare iz Republike Srpske, Srbije i Rusije, svečano je zatvoren u subotu uveče, kada su i dodijeljene nagrade. U konkurenciji od 13 do 17 godina pobjednik je Svetlana Zvirjeva iz Sankt Peterburga, drugu nagradu dobila je Jana Jakovljević iz Beograda, a treću Violeta Sabajeva iz Omska. O najboljima je odlučivao žiri sa Danijelom Jović na čelu, a članovi su bili Zoran Komadina i Jurij Rozum.

U završnici festivala nastupili su Simfonijski orkestar "Boljšoj" i solisti - mecosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil i violončelista Justus Grim.

U zabavnom dijelu programa publiku je zabavljala grupa "Riblja čorba". Cilj festivala, koji je osnovao proslavljeni reditelj Emir Kusturica, a podržala kompanija "Gaspromnjeft" je razvoj kulturnih veza između Rusije i Srbije, kao i podrška mladim talentima iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana