Uz aplikaciju BL teatar do informacija o pozorišnim predstavama

Srna
Uz aplikaciju BL teatar do informacija o pozorišnim predstavama

Banjaluka - U Banjaluci je danas predstavljena aplikacija "BL teatar", pomoću koje korisnici mogu pratiti dešavanja u svim banjalučkim pozorištima, te rezervisati karte za predstave.Aplikacija, koju je kreirala kompanija "Prointer", donosi sve informacije o terminima predstava, najave premijera, te opise za svaku pojedinačnu predstavu na repertoaru.

Portparol kompanije "Prointer" Tamara Pećanac rekla je da aplikacija uključuje sva aktivna pozorišta na teritoriji grada Banjaluka - Narodno pozorište Republike Srpske, DiS teatar, Dječije pozorište Republike Srpske, Gradsko pozorište "Jazavac", Nevid teatar i Banjalučko studentsko pozorište.

"Posebno nam je drago da su sva pozorišta jednoglasno prihvatila ovu ideju i zajedno sa nama učestvovala u izradi aplikacije", rekla je Pećanjčeva novinarima.

Ona je dodala da je cilj bio da se građanima pokloni nešto što će im približiti ponudu iz oblasti kulture u gradu na moderan i intuitivan način.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković rekao je da je ovo pozorište sa velikim zadovoljstvom učestvovalo u ovom projektu.

"Ovaj projekat našoj publici omogućava još jedan kanal komunikacije u pogledu rezervacija ulaznica za naše predstave. Aplikacija je odlično koncipirana, pregledna, intiutivna, te je kao takva jednostavna za korišćenje najširem opsegu potencijalne pozorišne publike", rekao je Stojković.

Organizator Gradskog pozorišta "Jazavac" Ljubiša Savanović istakao je značaj ovog projekta, koji je ujedinio sva banjalučka pozorišta.

"Nadam se da će publika pozitivno reagovati na ovaj zajednički korak svih pozorišta i da će im aplikacija olakšati put do karata za predstave", rekao je Savanović.

Aplikacija je potpuno besplatna, a dostupna je korisnicima android i IOS uređaja. Sve detalje i linkove za daunlod aplikacije korisnici mogu pronaći na internet stranici njnjnj.blteatar.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana