Univerzitet u Banjaluci prvi put na Međunarodnom sajmu knjige

V. P.
Univerzitet u Banjaluci prvi put na Međunarodnom sajmu knjige

Banjaluka - Univerzitet u Banjaluci prvi put se predstavio kao izdavač na "Glasovom" 19. međunarodnom sajmu knjige i posjetiocima ponudio više od 105 naslova.

Prorektor za naučno-istraživački rad Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga rekao je da su skoro sve organizacione jedinice Univerziteta predstavile svoja izdanja koja su objavljena u posljednje tri godine.

- Na našem štandu se nalazi mnogo udžbenika, naučnih monografija, ali i zbornika radova sa naučnih konferencija koje su održavane u posljednje dvije godine - rekao je Mataruga.

On je naglasio da su sva izdanja, koja su predstavljena na štandu Univerziteta na sajmu, originalna autorska djela.

- Svi naslovi koje smo predstavili mogu biti od koristi studentima, zaposlenima na Univerzitetu, ali i našim građanima, koji mogu vidjeti šta rade profesori, saradnici i istraživači - naveo je Mataruga.

Prema njegovim riječima, da bi određena publikacija mogla da se pojavi na štandu Međunarodnog sajma knjige, Univerzitet je morao da bude izdavač ili suizdavač.

- Autori naslova su profesori i saradnici sa našeg Univerziteta. Osim toga, ima i izdanja u kojima su naši profesori sarađivali sa profesorima drugih univerziteta - objasnio je Mataruga i dodao da ovogodišnji nastup Univerziteta na Međunarodnom sajmu knjige predstavlja početak tradicije.

Mataruga je najavio da Univerzitet u Banjaluci planira da se kao izdavač predstavi i na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana