U Banjaluci otvorni Dani kulture Irana 2018

U Banjaluci otvorni Dani kulture Irana 2018 08.02.2018 22:22 | Srna

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Banjaluka otvoren grad koji želi da razvija međunarodnu saradnju i da predstavi raznovrsne kulturne događaje sa raznih destinacija.

"Persijska kultura traje jako dugo i jedna je od najbogatijih i najdugotrajnijih civilizacija koja je pretrpjela različite uticaje i promjene tokom milenijuma postojanja", rekao je Radojičić novinarima, nakon što je večeras u Banjaluci prisustvovao otvaranju manifestacije "Dani kulture Irana 2018".


On je istakao da je vrlo interesantno posmatrati istorijski razvoj ove kulture i svega onog što dolazi sa tog područja.

Konzul za kulturu Ambasade Irana u BiH Ali Ameri izrazio je zahvalnost Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i gradonačelniku Banjaluke za datu podršku organizovanju ove manifestacije u Banjaluci.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će se ove godine u Banjaluci predstaviti grad Tabriz sa svim specifičnostima iranske kulture", istakao je Ameri.

Manifestaciji su prisustvovali i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predstavnici Ambasade Irana u BiH, predstavnici Islamske zajednice u Banjaluci.

Na manifestaciji "Dani kulture Irana 2018", koja će trajati do nedjelje, 11. februara, biće predstavljena muzika, kaligrafija, minijatura, drvorez i grnčarija iranskog grada Tabriza.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica