Trebinje: Predstavljeno stvaralaštvo Šćepana Aleksića

R. Mi.
Trebinje: Predstavljeno stvaralaštvo Šćepana Aleksića

Trebinje - U Narodnoj biblioteci u Trebinju priređeno je književno veče publiciste i novinara Šćepana Aleksića iz Bileće na kome je predstavljeno sedam knjiga proze napisanih na autentičan način, svojstven ovom nadarenom hercegovačkom autoru.

O stvaralaštvu Šćepana Aleksića i njegovom najnovijem djelu "Pisma za sve adrese" govorili su članovi bilećke "Prosvjete" i profesori srpskog jezika i književnosti Nikola Baćević i Lazar Gnjato koji su ukazali da je riječ o djelima koja se s radošću čitaju i prepričavaju.

Govoreći o Aleksićevom književnom opusu, Baćević je istakao da je ovaj vrsni pisac u svom pripovjedačkom radu opisao Hercegovinu i hercegovačkog čovjeka sa svim njegovim karakteristikama.

- Čini mi se da na ovom području u književnom djelu niko nije obradio ovaj kraj kao što je to učinio Aleksić, niti iko kao on poznaje jezik istočne Hercegovine. Niko tako ne vlada turcizmima koji su karakteristični za ovo područje i koje on vrlo vješto koristi u dijalozima svojih likova - rekao je Baćević.

Prema njegovim riječima, iako su teme lokalne, one imaju šire, opšteljudsko značenje, u čemu se ogleda vrijednost Aleksićevog književnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana