Trebinje: Komična priča podigla zavjesu

R. Mi.
Trebinje: Komična priča podigla zavjesu

Trebinje - Monodramom "O glumatanju", u izvođenju popularnog glumca Slobodana Ćustića, otvoren je 57. festival festivala u Trebinju.

Smotra najboljih ovosezonskih ostvarenja dramskog amaterizma iz regiona počela je u ponedjeljak uveče, a Ćustićeva autorska i autobiografska monokomedija zasmijala je publiku. Glumac je na duhovit i autentičan način publici ispričao najzanimljivije detalje svog kasnog školovanja. Nastup je bio uvertira u scensko nadmetanje za "Zlatnu masku" festivala, u okviru kojeg će se do 27. jula publici predstaviti pet nagrađenih pozorišta iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Prethodno je u Galeriji Kulturnog centra otvorena izložba foto-kolaža Vojislava-Voje Kilibarde "Stvaram pozorište -  ispred i iza scene", njegov magistarski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Postavka sadrži pedesetak fotografija iz života hercegnovskog teatra, nastalih u posljednjih deset godina rada ove ustanove. Kilibarda kaže da je želio da predstavi "sopstveno unutrašnje pozorište, daleko od dramskog teksta i rediteljske palice".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana