Promovisano književno stvaralaštvo Brankice Damjanović

Srna
Promovisano književno stvaralaštvo Brankice Damjanović

Kozarska Dubica - U Kozarskoj Dubici održana je promocija književnog stvaralaštva Brankice Damjanović iz Beograda, čije je dugogodišnje bavljenje novinarstvom, kako je rekla, ostavilo traga u njenim pričama.

Damjanovićeva je u razgovoru sa publikom rekla da i dalje piše novinarskim stilom, bez mnogo deskripcije i da su stoga njene četiri knjige zbirke kratkih priča.

Ona je za ovu jesen najavila promociju svoga prvog romana.

“Jako mu se radujem, to će za mene biti veliki izazov, već jeste, ali to će zaista biti kruna moga dosadašnjeg stvaralaštva”, istakla je Damjanovićeva.

Ona je najavila i četvorodnevnu turneju u gradovima sjeverozapadnog dijela Republike Srpske i BiH.

Knjiga Brankice Damjanović “Ne bih ovo mogla bez tebe” nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini.

Ona je do sada objavila sedam knjiga, a posljednja objavljena je “Rekla mi je volim te”, a autor je i popularnih naslova “Dobro je” i “Rukopis moga brata”.

Damjanovićeva je 20 godina radila na televiziji kao spiker, voditelj i novinar.

Direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Balaban je nakon večerašnje uspješne književne večeri najavila da će u prvoj polovini februara gostovati Nele Karajlić koji će promovisati novi roman, a da će potom biti organizovana i promociju nove knjige sugrađanina istoričara Marka Jankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana