Preminuo glumac Nebojša Glogovac

Preminuo glumac Nebojša Glogovac 09.02.2018 10:12 | novosti.rs

Beograd - Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, nezvanično je potvrđeno "Novostima" u Institutu za onkologiju.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju.

Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Neboja Glogovac ostaće poznat po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja.

Rođen je 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac.

Glogovac je prije desetak dana hitno primljen u Institut za onkologiju, a tada su mediji pisali da je glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Poslije srednje škole, upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a nakon dvije godine prelazi na Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. 

Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio je u "Vukovar, jedna priča", gdje je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gdje je tumačio lik Bogdana. 

Poslije su se ređale uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago", u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica"...

Bio je uspješan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...

Jedna od njegovih posjlednjih uloga bila je u TV seriji "Nemanjići - Radanje kraljevine", gdje je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje. 

Bio je oženjen i imao je troje djece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica