Održan koncert Banjalučke filharmonije

Srna
Održan koncert Banjalučke filharmonije

Banjaluka - U Banjaluci je večeras održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije povodom 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Koncert je počeo izvođenjem "Svečane poeme" kompozitora Dalibora Đukića.


Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je da je velika čast učestvovati u obilježavanju jubileja Narodne skupštine Srpske.

"Velika je odgovornost na nama, te smo se ovim koncertom potrudili da u najbrojnijem sastavu izvedemo djela domaćih kompozitora", rekao je Otašević prije početka koncerta.

Kompozitor Dalibor Đukić rekao je da je "Svečana poema" inspirisana folklorom, jer smatra da svaki kompozitor, prije svega, treba da upije folklor svog naroda, te da onda tim jezikom i progovori.

"Publika večeras ima priliku da sluša različite oblasti mog umjetničkog izražavanja, kao što su solistička i kamerna, ali i djela pisana za velike simfonijske orkestre", naveo je Đukić.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Milordu Dodiku i šefu Kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodanu Protiću, kao i rukovodstvu Banjalučke filharmonije što su prepoznali njegov rad i trud, te omogućili da se večerašnji koncert realizuje.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i druge ličnosti iz javnog života Srpske.

Koncert je poklon predsjednika Republike povodom obilježavanja 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana