Neuobičajena promocija djela Olgice Cice i Vasilija Masleše u selu Tulje

R. Mi.
Neuobičajena promocija djela Olgice Cice i Vasilija Masleše u selu Tulje

Banjaluka - U ambijentu pomalo neuobičajenom za održavanje kulturnih manifestacija, na starom seoskom gumnu u selu Tulje, održane su dvije kulturne manifestacije, čula se poezija, proza, zvuci gitare i gusala.

Ono što je zajedničko za autore ovih promocija, uspješnu književnicu Olgicu Cice i Vasilija Maslešu, 83 godišnjeg čovjeka izuzetne energije i učesnika brojnih kulturnih akcija i akcija u vezi sa prosperitetom društva u cjelini, je to da su životno vezani za selo Tulje. Otuda i ne čudi što su se odlučili da baš na ovom mjestu predstave svoj rad.

U prvom dijelu promocije promovisana je monografija "Tulje i Mrkonjići - sela u Popovom polju" priređivača Vasilija Masleše.

- Autor je na poseban način vezan za ova mjesta, mentalitet, ljude i običaje, opisuje vjerske, prosvjetne, političke i ekonomske prilike na ovim prostorima - rekao je na promociji recenzent monografije Rajko Tanasijević.

O stvaralaštvu Olgice Cice govorio je profesor Radoslav Milošević, a dijelove iz knjiga i stihove je, uz klavirsku pratnju Miše Brborića, govorio Željko Milošević. Profesor Milošević je rekao da je Udruženje književnika RS insistiralo na promociji radova povodom decenijskog uspješnog rada Olgice Cice. Na starom gumnu bilo je prisutno gotovo stotinjak Trebinjaca, ali i mještana Tulja i ostalih popovopoljskih sela. Kako i šta učiniti da ih toliko svakodnevno bude u Tulju, ozbiljno je pitanje. Kako rekoše mještani Tulja, pitanje svih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana