Nataša Perić o novoj predstavi: Poruka o dobru i zlu kroz zabavu

Aleksandra Madžar
Nataša Perić o novoj predstavi: Poruka o dobru i zlu kroz zabavu

Banjaluka - Najmlađu publiku koja dođe na premijeru predstave "Vesela šuma čeka Djeda Mraza" očekuje prije svega mnogo igre, zabave i pjesme uz sve slatke spletkarije koje životinje iz Vesele šume podmeću jedni drugima. Uz te male spletke djeca mogu da nauče da se dobro dobrim vraća, kao i šta mogu da očekuju ukoliko žele drugima da naude.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" talentovana glumica Nataša Perić najavljujući novu predstavu za djecu u Gradskom pozorištu "Jazavac". Komad po tekstu Lele Stojanović i u režiji Aleksandre Spasojević za koji su muziku radili Vedran Gavrić i Dejan Zorić na sceni će oživjeti početkom decembra.

Ovo je druga predstava za djecu u kojoj Perićeva igra, a mališani su do sada imali priliku da je gledaju u ulozi Crvenkape takođe na sceni gradskog teatra. Iako, kako je rekla, ne pravi razliku u pristupu rada na predstavi za djecu u odnosu na komade za odrasle, ponekad osjeća veću odgovornost upravo zbog najiskrenije, najmlađe publike.

-  Vratiti se u djetinjstvo i osjetiti ponovo onu magiju mašte koju smo imali tokom odrastanja za mene je izuzetan osjećaj. Imati tu njihovu vjeru u igri je potpuni teatar - istakla je Perićeva.

Uzbuđena je, kako je rekla, jer je pred njom novi glumački izazov.

-  Nikad do sad nisam igrala lik životinje, niti junaka sa lisičjim osobinama: lukavost, prepredenost, zloća sa onim naročitim šarmom  - kazala je Perićeva.

Zahvalna je ekipi iz pozorišta "Jazavac" Ljubiši Savanoviću i Dragani Marić što su joj pružili priliku da igra u četvrtoj predstavi na njihovim daskama.

- Drago mi je što su šansu dobila i još dva mlada glumaca a to su Marko Nedeljković (Medo) i Marko Vukosav (Zeko) koji su studenti na Akademiji umjetnosti u Banjaluci - naglasila je glumica.

Rad sa rediteljem Aleksandrom Spasojević takođe je za ovu mladu glumicu novo iskustvo.

- Aleksandru sam do sada gledala u više predstava u Dječijem pozorištu na sceni i gledala sam predstavu "Put po svijetu na trotinetu" koju je režirala upravo za Gradsko pozorište "Jazavac". Prvi put sada sarađujem sa njom i zadovoljna sam.  Veliki je radnik, predana svom poslu, a bitna je činjenica što je zadržala ono dragocjeno dječije u sebi - zaključila je Perićeva.

Značaj teatra za djecu

Svjesna koliko je njegovanje pozorišne kulture neophodno za najmlađe, Perićeva se trudi da svog sina što češće vodi u teatar.

- Često se sjetim kako sam ja reagovala kad sam prvi put gledala predstavu i kada su se otvorila vrata tog novog čarobnog svijeta. Ne želim to da mu uskratim - kaže Nataša Perić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana