Narodna biblioteka u Novom Gradu: Održani “Pjesnički susreti Potkozarja”

Srna
Narodna biblioteka u Novom Gradu: Održani “Pjesnički susreti Potkozarja”

Novi Grad - U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu održani su “Pjesnički susreti Potkozarja” na kojima je poeziju govorilo devet pjesnika iz Republike Srpske i Srbije. Svoju poeziju su govorili: Zdravko Zgonjanin Baćo iz Bijeljine, Jovanka Stojčinović-Nikolić iz Doboja, Ranko Risojević i Predrag Bjelošević iz Banjaluke, Stevan Tontić iz Novog Sada, Živko Vujić iz Laktaša, Gordana Kujić iz Prijedora, te Nikola Dakić i Renata Pavković iz Novog Grada.

Pjesnik Zdravko Zgonjanin, na čiju inicijativu su i organizovani “Susreti Potkozarja”, rekao je da pisci već devet godina daju svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog praznika za opštinu Novi Grad, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

- Mi to činimo iz ljubavi prema zavičaju. Ovi susreti imaju dušu i usmjereni su prema publici, našim čitaocima - rekao je Zgonjanin. On je takođe izrazio i očekivanja da će sljedeće godine pjesnički susreti biti organizovani u svjetlu jubileja - 10 godina postojanja.

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević smatra da su pjesnički susreti jedan značajan događaj, kako za književnike, tako i za sve građane.

- Važno je da ova manifestacija preraste u tradiciju i da učestvuju pisci iz Novog Grada kako bi se osmjelili da rade još više - rekao je Bjelošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana