Kusturica: Nikada nisam bio ucijenjen, a posebno ne od prijatelja

Srna
Kusturica: Nikada nisam bio ucijenjen, a posebno ne od prijatelja

Beograd - Reditelj Emir Kusturica poručio je da ni u privatnom ni u javnom životu nije ucijenjen od bilo koga, a najmanje od onih koji su se u kontinuitetu pokazali kao pravi prijatelji, demantujući pisanje "Blica" koji je u današnjem broju objavio tekst pod naslovom "NIS zabranio Kusturici da sarađuje sa 'Blicom'", uz nadnaslov "Skandalozno i bahato".

"U današnjem broju vaših novina na naslovnoj, kao i na drugoj i trećoj strani objavljeno je da sam ucijenjen od ove kompanije zbog saradnje sa vašim novinama i vašeg eventualnog medijskog sponzorstva Filmskog festivala 'Kustendorf 2018'. U nizu netačnosti prva koja je navedena je pominjanje Filmskog festivala 'Kustendorf' koji, inače, sponzoriše Ministarstvo kulture Republike Srbije, a ne kompanije NIS ili 'Gaspromnjeft'", istakao je Kusturica u demantiju.


On je naveo da je ovdje riječ o Festivalu klasične muzike "Baljšoj" koji ove godine slavi pet godina postojanja.

"Taj festival od osnivanja sponzoriše 'Gaspromnjeft', a ne NIS, kako vi netačno i zlonamjerno navodite. Moj razgovor sa vašom direktorkom i namjera da budete medijski pokrovitelji muzičkog Festivala 'Baljšoj 2017' zasnovana je na procjeni kako u vašim novinama ne postoje samo tabloidni sadržaji. Poslije ovog teksta, ta procjena više ne važi a najviše zbog saznanja da ste me stavili u poziciju ucijenjenog čoveka što nikad sebi nisam dozvolio, niti ću. Još manje sam bivao kolateralna šteta, kao što ste me vi u ovom tekstu predstavili", istakao je Kusturica.

On je u demantiju naveo da "Gaspromnjeft" pet godina sponzoriše "Baljšoj", te da će tako i ove godine u julu, što je, kako je istakao, najbolja potvrda da ga nisu ucijenili, kao što će i NIS sponzorisati Pozorišni festival u novembru ove godine.

"Dakle, nisam ucijenjen ni od NIS-a, ni od 'Gaspromnjefta'. Postupili ste neprofesionalno, jer mene ovim povodom niko od novinara iz vaše redakcije nije kontaktirao, a što se tiče pokroviteljstva nismo ni imali nikakav ugovor, osim preliminarnih razgovora sa generalnom direktorkom kompanije 'Ringier Adžel Springer Srbija'", istakao je Kusturica u demantiju, dodavši da su mu sporni tekst i naslov nanijeli ljudsku i materijalnu štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana