Kovačevićeva Hipnoza jedne ljubavi otvara jesenji pozorišni festival na Mokroj Gori

Srna
Kovačevićeva Hipnoza jedne ljubavi otvara jesenji pozorišni festival na Mokroj Gori

Mokra Gora - Predstavom "Hipnoza jedne ljubavi", Dušana Kovačevića, koju će izvesti "Zvezdara teatar" iz Beograda na sceni "Prokleta avlija" na Mećavniku, večeras će svečano biti otvoren 2. Jesenji pozorišni festival. Svečano otvaranje predviđeno je u 20.00 časova.

Prethodno će, danas u 15.30 u amfiteatru "Noam Čomski" Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti "Sinergija" iz Bijeljine izvesti predstavu "Braća", Mihaila Durnjenkova, a u bioskopu "Stenli Kjubrik" u 17.30 biće održana dramaturška radionica Dušana Kovačevića.

U večernjim časovima u baru "Prokleta avlija" najavljen je muzički program.

Sutra, drugog dana festivala u 13.00 časova na sceni "Prokleta avlija" biće izvedena predstava "Skoro pa drama" Itana Koena, u izvođenju Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda.

U bioskopu "Stenli Kjubrik" u 14.30 biće održana radionica Snežane Trišić.

U amfiteatru "Noam Čomski" u 17.00 časova biće izvedena predstava "Šest lica traži pisca", autora Luiđija Pirandela u izvođenju Akademije umetnosti iz Novog Sada, dok će u 20.00 časova na sceni "Prokleta avlija" predstavu "Galeb" Antona Čehova izvesti studenti Akademije umetnosti iz Beograda.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje 2. Jesenjeg pozorišnog festivala najavljeno je za 22.15 na sceni "Prokleta avlija".

Selektor festivala je reditelj Milan Nešković.

Kompanija NIS drugu godinu zaredom je generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala, koji se održava u organizaciji "Rasta internacionala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana