“Kestenburg” u Moskvi

D. K.
“Kestenburg” u Moskvi

Moskva - Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta boraveći u Moskvi obavili su niz razgovora o kulturnoj saradnji i razmjeni pozorišnih sadržaja između Republike Srpske i Rusije.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, Duško Perović istakao je da su članovi BSP ambasadori kulture Republike Srpske.

- Sa velikim zanimanjem pratim rad Banjalučkog studentskog pozorišta i podržavam sve njihove aktivnosti. Oni su se svojim kvalitetom izborili i za učešće na “Zlatnom vitezu” gdje su osvojili nagrade. Festival “Kestenburg” koji organizuju se upisao na svjetsku kulturnu mapu. Predstavništvo na čijem sam čelu i ubuduće će podržavati i koordinisati kulturnu saradnju Studentskog pozorišta sa kulturnim ustanovama iz Moskve i Sankt Peterburga - rekao je Perović.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Sanja Vojvodić i urednik programa Festivala “Kestenburg”, Neda Simić-Žerajić razgovarale su i sa predstavnikom Srpsko-ruskog prijateljstva “Bratstvo”, Zvjezdanom Kunićem o jačanju srpsko-ruskih veza u oblasti studentskih pozorišta.

- Raduje nas što imamo priliku da dogovaramo i realizujemo zajedničke projekte. Ideja nam je da sa Srpsko-ruskim prijateljstvom u koprodukciji uradimo predstavu o životu Jesenjina. Smatramo da bi bila jednako gledana i zanimljiva pozorišnoj publici i u Republici Srpskoj i u Rusiji - navela je Vojvodićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana