Gost Mjeseca knjigeu Brčkom Mirjana Bobić Mojsilović

Srna
Gost Mjeseca knjigeu Brčkom Mirjana Bobić Mojsilović

Brčko - U okviru kulturne manifestacije "Mjesec knjige" večeras je u Gradskoj biblioteci u Brčkom sa ljubiteljima pisane riječi razgovarala beogradska književnica i novinarka Mirjana Bobić Mojsilović.

"Sve počinje od reči. Dobra reč je moćna, ona ovaj svet čini boljim. Knjige služe, pre svega, da razviju našu maštu. Bez njih bismo u životima imali samo golu faktografiju - rođenje - škola - posao - udaja/ženidba - penzija - smrt", rekla je Mojsilovićeva.


Prema njenim riječima, najljepši, najbolji i najjeftiniji način za popravljanje sopstvenog života je čitanje ili pisanje.

"Svi ljudi koji mnogo čitaju su potencijalni pisci. Prostor duha je neograničen, za sve ima mesta", naglasila je Mojsilovićeva.

Fenomen preovlađujućeg broja žena u današnjem novinarstvu i književnosti, ona je obrazložila činjenicama da su žene najbrojniji članovi biblioteka, da ih je najviše među kupcima knjiga i među posjetiocima pozorišnih predstava.

Mojsilovićeva je brčanskoj publici govorila stihove iz svoje najnovije zbirke pjesama "Obećao si mi".

Ona je najavila da će u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu biti promoivisan njen 11. roman "Anđeo čuvar", koji se bavi kulturološkim fenomenom patološke ljubomore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana