Festival Mali kompozitor: Najbolja pjesma Rokenrol

Aleksandra Madžar
Festival Mali kompozitor: Najbolja pjesma Rokenrol

Banjaluka - Kompozicija "Rokenrol", koju je izveo jedanaestogodišnji Edvin Čano iz Sarajeva, pobijedila je na Osmom festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva "Mali kompozitor - Banjaluka 2014".

Smijeh, aplauzi, razdragani osmijesi i iskrena dječija podrška takmičarima odzvanjali su u pozorišnoj sali Dječijeg pozorišta Republike Srpske, gdje je, prema već ustaljenoj tradiciji, festival održan 20. novembra na Međunarodni dan djeteta.

Priliku da najmlađi talenti ispišu i otpjevaju svoje prve stihove i ove godine omogućilo je Udruženje umjetnika "Art plus" iz Banjaluke, koje je organizator festivala.

Nakon uspješnog izvođenja 15 takmičarskih kompozicija podijeljene su nagrade i uspješno okončan još jedan "Mali kompozitor".

- Festival je svojim osmim izdanjem u potpunosti opravdao epitet jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacija, koja usko povezuje prosvjetu i kulturu i veoma je značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine - rekao je direktor festivala Mladen Matović.

Drugu nagradu za kompoziciju žiri je dodijelio pjesmi "Novogodišnja noć" u izvođenju Katarine Maksimović iz Bijeljine. Trećoj nagradi obradovala se Lea Rašević iz Banjaluke za pjesmu "Dobra čarobnica". Prvu nagradu publike osvojila je Milica Selak iz Banjaluke, koja je izvela pjesmu "Baš je super zimi". Pjesma "Novogodišnja noć", koju je izvela Ana Bukva iz Knežice, okitila se priznanjem za najbolji tekst. Za interpretaciju je nagrađen Mario Delić iz Ljubije, koji se predstavio pjesmom "Divan dan". Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Marka Hrkač iz Mostara koja je pjevala "Tajnu jednog Marsovca".

Žiri

Žiri sačinjen od malih muzičkih "stručnjaka", koji je odlučivao o najboljim kompozicijama, činile su Anja Petrović i Tea Baničević iz Banjaluke, Maša Ćoćkalo iz Mrkonjić Grada i Džejna Tursunović iz Gračanice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana