Dani komedije u Bijeljini: Odumiranje međeda pobjednik

M. P.
Dani komedije u Bijeljini: Odumiranje međeda pobjednik

Bijeljina - Pobjednik ovogodišnjeg pozorišnog festivala "Dani komedije" u Bijeljini je predstava "Odumiranje međeda" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Na završnoj večeri festivala, u Centru za kulturu "Semberija", za najbolju glumicu proglašena je Nikolina Jelisavac iz banjalučkog pozorišta "Jazavac", koje se publici predstavilo predstavom "Celo telo tu me boli", sa kojom je u petak uveče zatvoren festival na Svjetski dan teatra.

Nagrada za najboljeg glumca pozorišnog festivala u Bijeljini dodijeljena je glumačkom bardu Zijahu Sokoloviću u predstavi "Glumac je, glumac je glumac" beogradske Agencije "Jugoart".

Na Svjetski dan pozorišta pročitana je poruka koju je ove godine napisao jedan od najznačajnijih teatarskih stvaralaca današnjice, poljski reditelj Kšištof Varlikovski.

Igranjem predstava širom svijeta je obilježen Dan teatra, kojem se pridružila i Banjaluka. Tako je u Dječijem pozorištu RS odigrana predstava "Palčica", u Narodnom pozorištu RS "Urnebesna tragedija", dok je u DIS teatru počeo Festival "Aplauz fest", koji će trajati do 7. aprila u Domu omladine u Banjaluci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana