Banjaluka: Za umjetnost izdvojeno 25.000 maraka

C. M.
Banjaluka: Za umjetnost izdvojeno 25.000 maraka

Banjaluka - Odjeljenje za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Banjaluka izabralo je 14 projekata koji će biti finansirani iz budžeta grada u toku 2014, saopšteno je juče iz ovog odjeljenja.

Iz budžeta je ukupno izdvojeno 25.350 KM, a novac će biti raspodijeljen za programe iz oblasti likovnog i muzičko-scenskog stvaralaštva, za filmsku umjetnost i audio-vizuelni program, te za pozorišnu umjetnost.

- Među izabranima su projekti nevladine organizacije "Spona", Udruženja ljubitelja humora, satire i karikature "Tale", programi Udruženja građana "Diva" i "Daun Saj i Mi". Sufinansirani će biti i projekti muzikološkog društva Republike Srpske, kulturno-umjetničkih društava "Sveti Sava" i "14. februar", Dječijeg hora "Vrapčići", te orkestra "Banjalučki trubači" - kazali su u odjeljenju.

Izabrani su i programi Asocijacije za vizuelne umjetnosti "Feniks art", Udruženja za audio-vizuelne i izvođačke umjetnosti "Flaster", te Dječijeg studija "Roda", "Banjalučkog studentskog pozorišta" i "Nevid teatra".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana