Banetu Biljiću nagrada za fotografiju Viva film festivala u Sarajevu

Srna
Banetu Biljiću nagrada za fotografiju Viva film festivala u Sarajevu

Sokolac - Učenik sokolačkog Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” Bane Biljić dobio je specijalnu nagradu za fotografiju na četvrtom “Viva film festivalu” održanom u Sarajevu, a film “Tragom zavičaja”, na kojem je radio sa drugovima iz škole, bio je zapažen.

Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović istakao je da su učenici ove škole učestvovali u projektu “Od ideje do realizacije” i uz pomoć režisera “Viva škola filma” u maju snimili kratkometražni dokumentarni film “Tragom zavičaja”.

Prema njegovim riječima, desetominutni film je četvrtog dana festivala dobio veoma pozitivne ocjene u kategoriji turizam na ovom internacionalnom omladinskom festivalu dokumentarnog i kratkog igranog filma.

- Biljićeva specijalna nagrada za fotografiju predstavlja posebnu čast za Srednjoškolski centar jer se film našao u veoma jakoj konkurenciji sa školama iz velikih gradova, gdje mladi imaju daleko veće mogućnosti da se rano upoznaju o savremenim tehnologijama i filmskoj umjetnosti - rekao je Maksimović.

On je dodao da je ovo zapaženo učešće na “Viva film festivalu” učenika iz Sokoca pokazalo da ima talentovanih mladih ljudi u svim sredinama i da ih samo treba na vrijeme otkriti i dati im podršku za rad.

Biljić, koji je na filmu radio kao kamerman i direktor fotografije, kaže da mu nagrada mnogo znači jer sebe u budućnosti vidi na polju savremenih tehnologija u radu sa foto-objektivom i kamerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana