“Tri praseta” i “Medvjedić Timotej” gostuju u Beogradu

M. M.
“Tri praseta” i “Medvjedić Timotej” gostuju u Beogradu

Banjaluka - “Tri praseta (Nebožder) “ i “Medvjedić Timotej” su predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske koje će biti odigrane u Malom pozorištu “Duško Radović” u okviru manifestacije “Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu “.

Na manifestaciji, koja se održava treći put, predstava “Tri praseta (Nebožder)” će biti odigrana danas u 10 i u 11.15 časova, a “Medvjedić Timotej” sutra u 10 i u 11.15 časova, te prekosutra u 10.30 časova.

- Predstava “Tri praseta (Nebožder)” je autorski projekat Nikole Kolje Pejakovića i za razliku od klasične priče u kojoj su i fizički prasići gotovo identični, u ovoj predstavi svaki lik pojedinačno nosi određen karakter i osobine koje ga svrstavaju među dobre, pametne, vrijedne, hrabre ili one druge - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Uloge u ovoj predstavi povjerene su Draganu Banjcu, Aleksandru Blaniću, Slobodanu Perišiću, Đorđu Jankoviću i Željku Milićeviću.

Pejaković je izrazio zadovoljstvo povodom ove saradnje i sreću što će još jedna njegova predstava zaigrati na sceni Malog pozorišta “Duško Radović”.

- Moja ispitna predstava na trećoj godini režije, rađena po tekstu “Zoološka priča” Edvarda Olbija, poslije odigrane premijere prebačena je u pozorište “Duško Radović” gđe je počela da se igra za publiku na redovnom repertoaru Večernje scene - rekao je Pejaković.

Predstava “Medvjedić Timotej” rađena je po tekstu Jana Vilkovskog, a uloge u predstavi tumače glumci Dječijeg pozorišta RS: Đorđe Janković, Duško Mazalica, Aleksandra Spasojević, Saša Terzić i Aleksandar Blanić.

Saradnja u vidu godišnjih gostovanja između Dječijeg pozorišta Republike Srpske i Malog pozorišta “Duško Radović” počela je 2017. godine, a razmjena pozorišnih ostvarenja biće nastavljena i u budućnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana