Rambo Amadeus spustio zavjesu na Zaplet 06

Aleksandra Madžar
Rambo Amadeus spustio zavjesu na Zaplet 06

Banjaluka - Kombinacija jedinstvene, ali ipak prepoznatljive poezije, proze, razmišljanja i filozofije neponovljivog Ramba Amadeusa spustila je zavjesu na ovogodišnji Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 06" na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac".

Njegov stil obraćanja publici kao i stihovi, ali i replike koje smišlja upravo u tom trenutku na sceni izmamili su mnogo smijeha i gromoglasne aplauze u ponedjeljak uveče u "Jazavcu".

"Veče glomazne poezije" u pratnji pijaniste Ivana Aleksijevića izvedeno je u čast nagrađenih na "Zapletu 06" koji je sedam dana u Banjaluci budio duh umjetnosti.

- Oduvijek sam volio da se "kerebečim" pred publikom, još od malih nogu kada sam nastupao na školskim priredbama. Ovo izvođenje večeras drugačije je nego koncert i meni je milo što sam tu - rekao je Rambo Amadeus poslije nastupa.

U Gradskom pozorištu "Jazavac" žamor i smijeh, zadovoljna publika koja je ostala na koktelu i razmjenjivala utiske i iskoristila priliku da se fotografiše sa glumcima. Vidno zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, nisu štedjeli riječi hvale.

- Ovo je definitivno najbolji "Zaplet" do sada. Redovno dolazim u "Jazavac" i neke komade sam gledala i više puta. Cijenim rad ovih mladih ljudi koji ne daju da se kultura i umjetnost zapostavlja i koji su nam priuštili ovako kvalitetan repertoar na festivalu - rekla je jedna Banjalučanka, koju smo zatekli u "Jazavcu".

O festivalu i mladim glumcima, kratko je prokomentarisao predsjednik žirija glumac iz Varaždina Stojan Matavulj.

- Predstave su bile vrlo dobre. Drago mi je da je Banjaluka vidjela široku ponudu mladih glumaca koji se tek dokazuju na daskama. Najviše pažnje obraćao sam na spontanost, prirodnost i šarm što se, moram priznati, sve rjeđe može vidjeti u teatru - objasnio je on.

Početak i kraj ove kulturne manifestacije obilježila je sala ispunjena do posljednjeg mjesta, pa čak i oni koji su sjedjeli na stepenicama pored, ponos u očima organizatora jer su uspjeli u svojoj kulturnoj misiji i godina dana do sljedećeg festivala koji sa nestrpljenjem očekujemo.

"Komušanje mozga"

Iz Gradskog pozorišta "Jazavac" najavili su da posjetioce već 5. novembra u 20 časova očekuje veče smijeha sa Stojanom Matavuljem i gostima pod nazivom "Komušanje mozga". Pored Matavulja, nastupiće Jadran Vušković, Robert Grubić i gosti iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana