Prnjavor: Odigrana predstava Sedam snežana i patuljak

Srna
Prnjavor: Odigrana predstava Sedam snežana i patuljak

Prnjavor - Glumci omladinskog ansambla Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora izveli su večeras pred domaćom publikom predstavu "Sedam Snežana i patuljak", nastalu po tekstu Todeta Nikoletića.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je da ova predstava daje novu percepciju klasične bajke "Snježana i sedam patuljaka".

"Pokušali smo da napravimo moderniji pristup, sa modernijom muzikom, režijom, što je naišlo na odličan prijem kod mališana. Svi smo svjesni da bajka nikada neće izaći iz mode, ali je potrebno pratiti trendove i u pozorište uvesti duh savremenosti. Na taj način će i 'život' predstave biti duži i kvalitetniji" , rekla je Radonjićeva Srni.


Ona je napomenula da su ovom predstavom u prnjavorskom amaterskom pozorištu ušli u petnaestu godinu postojanja.

"Za nas je 2018. veoma važna godina jer trebalo je održati kontinuitet od 15 godina rada, rasti sa kvalitetom i brojem članova. U martu ćemo povodom svjetskog dana pozorišta za našu publiku pripremiti poseban program, kojim ćemo obilježiti ovaj jubilej", rekla je Radonjićeva.

Tokom marta u prostorijama Centra za kulturu nekoliko dana posjetioci će imati priliku pogledati hronološku izložbu plakata predstava "Prosvjetine" Dramske scene. U okviru obilježavanja godišnjice rada biće upriličena i izložba pozorišnih kostima, prezentacija dosadašnjeg rada kroz sliku i riječ i nova pozorišna predstava - mjuzikl "Već viđeno".

Amatersko pozorište u Prnjavoru trenutno ima četrdesetak članova, raspoređenih u tri starosne grupe - mališani, dječiji i omladinski ansambl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana