Počinju „Dani Malog pozorišta Duško Radović„

Počinju „Dani Malog pozorišta Duško Radović„ 28.11.2017 10:22 | A. G.

Banjaluka - „Dani Malog pozorišta 'Duško Radović'„ počinju danas u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, a publika će moći pogledati tri predstave.

Komedija za mlade i odrasle „Pop Ćira i pop Spira“ u režiji Jovice Pavića biće izvedena večeras u 18 časova.

Sutra u 10 i 12 časova djecu osnovnoškolskog uzrasta očekuje nadaleko poznati „Plavi čuperak“ u režiji Sandre Rodić-Janković, a u četvrtak će najmlađu publiku razveseliti predstava „Cirkus Mario i Neta“ u režiji Dragoslava Todorovića.

Dok su u istoimenom romanu „Pop Ćira i pop Spira“ u prvom planu sukobi između roditelja, u ovoj predstavi u fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju vječne teme odrastanja kao što je sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje od mladih ima provincijska sredina.

Sa željom da mladima približi sve čari prve ljubavi, ali i da odgonetne njihove strahove, nadanja i patnje, poezijom koju je napisao „večiti dečak sa sedim čuperkom na glavi“ koji istinski poznaje one koji više nisu „šmrkavci“ ali ni sasvim odrasli, predstava „Plavi čuperak“ na savremen način prati odrastanje i sudbinu jedne generacije.

Predstava „Cirkus Mario i Neta“ je oda marioneti, njenoj ljepoti, suptilnosti i izražajnim mogućnostima. U prvom planu su cirkuske tačke, akrobacije, ples po žici, žongliranje...© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica