Muzička priča na radost publike Dječijeg pozorišta Republike Srpske

Aleksandra Glišić
Muzička priča na radost publike Dječijeg pozorišta Republike Srpske

Banjaluka - Poučna priča o prevazilaženju razlika "Nismo svi letači", koju je po tekstu Marija Ćuluma i Milana Gajića režirao Igor Tešić, oduševila je publiku u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Predstava, čiji je glavni junak pingvin Žorž koji, sticajem okolnosti, dospijeva među ptice letačice, premijerno je izvedena u petak uveče. Glavnu ulogu tumači Dragan Vučić, a u glumačkoj ekipi su i Đurđa Vukašinović, Aleksandar Blanić, Svjetlana Andrić, Dragan Banjac, Božana Bijelić, Snežana Milidrag, Ana Anđelić i Slobodan Perišić.

Mališani su uživali u avanturi pingvina Žorža, kojeg u početku ptice odbacuju, jer je drugačiji. Međutim, svojim humanim činom on postaje heroj među pticama.

Muziku za komad "Nismo svi letači" radio je profesor Mladen Matović.

- Nakon kraće pauze prouzrokovane nekim drugim, neumjetničkim obavezama, bilo mi je zaista pravo zadovoljstvo i slobodno mogu reći uživanje pisati autorsku muziku i namjenske tekstove za songove predstave "Nismo svi letači". Veoma inspirativan dramski predložak, u kombinaciji sa sjajnom autorskom i glumačkom ekipom, morao je uroditi plodom i na kraju smo, po mom mišljenju, dobili istovremeno zabavnu i poučnu predstavu za djecu. Najvažnije od svega su odlične reakcije mališana nakon premijere, jer ipak to radimo za njih i zbog njih - rekao je Matović.

Scenski pokret i koreografiju radila je Ana Tešić. Za scenografiju je bila zadužena Berina Šuščević, a za maske i lutke Zoran Bjelošević. Predstava je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole - od četiri do deset godina.

Revija

Revija najljepših predstava u Dječijem pozorištu RS traje od 24. februara do 4. marta. Predstava "Maša i medo" na repertoaru je danas u 18 časova. Ulaznice za sve predstave na reviji koštaju tri marke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana