Dječije pozorište RS: Princeza i zmaj ispričali priču o ljubavi

Dječije pozorište RS: Princeza i zmaj ispričali priču o ljubavi 16.09.2017 15:39 | Aleksandra Madžar

Banjaluka - Baš kao što je i obećao autor bajke "Princeza i zmaj" Tode Nikoletić, publiku su na premijernom izvođenju u Dječijem pozorištu RS dočekali bogata scenografija, sjajni kostimi, fantastični songovi i odlična igra glumaca.

Mališani su u četvrtak uveče uživali u upoznavanju sa novim likovima, a za autora ovog djela, koji je rođen u Srpskoj, bilo je veoma važno da se premijerno izvođenje desi baš u Banjaluci.

- Pouzdano se zna da bajka kao književni žanr najviše ima pedagoškog uticaja na vaspitanje dece i da je najprivlačnija kao štivo. I u ovoj dramskoj igri jasno su naznačeni odnosi, karakteri, peripetija i na kraju razrešenje u kojima pobeđuje ljubav. Inspiracija za ovaj tekst je mistika u kojoj obitavamo, ne samo na zemlji već i u beskonačnosti univerzuma - rekao je Nikoletić.

Režija ovog komada povjerena je kućnom reditelju Dječijeg pozorišta RS Aleksandru Pejakoviću koji je takođe zadovoljan premijernim izvođenjem.

- Izuzetno sam zadovoljan glumačkom igrom, ali i reakcijama najmlađe publike. Već prvo izvođenje pokazalo je da će "Princeza i zmaj" biti novi  hit u Dječijem pozorištu RS. To je za mene dodatni podstrek i atmosfera koja je vladala sa obje strane scene daje mi novu energiju, tako da u Sofiju na specijalizaciju lutkarske režije odlazim ispunjen i spreman da se uhvatim u koštac sa novim umjetničkim izazovima - kazao je Pejaković.

Predstava je bazirana na pjesmama koje je ponudio Tode Nikoletić.

- To je, u stvari, moderna srpska verzija "Ljepotice i zvijeri". Komad čini 10 pjesama koje traju 28 minuta, tako da je to jedna muzička bajka u kojoj se pokazalo da djeca zaista uživaju - istakao je Pejaković.

Uloge u ovom komadu ostvarili su Tijana Jovanović, Saša Terzić, Željko Miličević, Aleksandra Spasojević, Božana Bijelić i Dragan Vučić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica