Duge ovacije za Nemanju Radulovića

Duge ovacije za Nemanju Radulovića 06.02.2018 11:50 | Srna

Beograd - Višeminutnim ovacijama publika je u prepunoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu pozdravila izuzetnog violinistu Nemanju Radulovića, koji se čak tri puta vraćao na bis praćen sve jačim aplauzom.

Slavnog violinistu, koji je svijet osvojio svojim virtuoznim muziciranjem, beogradska publika svaki put sa nestrpljenjem iščekuje pa je i na koncertu u nedjelju uveče dočekan ovacijama kada se pojavio na podijumu Kolarčeve zadužbine praćen članovima svog ansambla "Double Sens". Ansambl čine njegovi prijatelji i dugogodišnji saradnici, muzičari iz Srbije i Francuske.

- Program će ići u pravcu sećanja pa ćemo se tako vratiti nekim kompozicijama koje smo svirali još na početku. Prvi deo će trajati kraće, a drugi će biti duži - rekao je Radulović nakon uvodne "Pasakalje" koju je izveo sa violončelistom Draganom Đorđevićem.

Uslijedio je Vivaldijev "Koncert za četiri violine" koji su sa Radulovićem izveli Tijana i Ksenija Milošević i Gijom Fontanaroza, a njegov duet sa Ksenijom Milošević u "Koncertu za dvije violine" istog kompozitora ispraćen je ovacijama.

Drugi dio, dinamičniji i raznovrsniji, svakako atraktivniji široj publici, Radulović je otvorio Bartokovim "Rumunskim igrama" da bi nastavio Dvoržakovom "Pjesmom koju me je majka naučila".

Najjačim aplauzom publika je nagradila izvođenje numere "Ovo je muški svijet" Emira Kusturice iz njegovog filma "Život je čudo".

Emotivna Šostakovičeva "Romansa" bila je uvod u njegovih šest kratkih kompozicija koje su naizmjenično izvodili članovi "Double Sensa".

Pored toga što Radulović već godinama svira na Dan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, slavljeničkoj atmosferi doprinijela je i činjenica da njegov ansambl slavi deseti rođendan.

- Drugi deo programa smo zamislili kao omaž profesoru Dejanu Mihailoviću. Od njega je počelo ovo naše druženje i želeli smo da izvedemo kratke kompozicije koje smo radili sa njim i kroz koje nam je usadio ljubav prema muzici - rekao je Radulović prepustivši svojim prijateljima da odsviraju "Preludijum", "Gavotu", "Polku", "Elegiju".

Pridružio im se u izvođenju "Valcera" i "Španske igre" i, naravno, ponovo je ispraćen ovacijama. Perkusionista Zoran Čaušević priključio se izvođenju Hačaturijanove kompozicije "Igra sabljama" koja je izmamila još jači aplauz publike.

- U Beogradu smo sedam dana i pored toga što smo pripremali ovaj koncert, snimali smo i novi CD. Premijerno ćemo izvesti "Šeherezadu" (Rimski Korsakov) u aranžmanu našeg Aleksandra Sedlara - najavio je Radulović kraj koncerta.

Višeminutne ovacije, aplauz kakav se rijetko čuje u Kolarčevoj zadužbini, podstakle su Radulovića i "Double Sens" da se tri puta vraćaju na bis.

Uz očekivanu "Nišku banju", bis je bio prilika i za pravu proslavu rođendana ansambla, pa su se svi članovi vratili na binu sa perikama na glavi, dugim i kovrdžavim poput Radulovićeve kose.

Šaljive scene

Na video-bimu tokom koncerta smjenjivale su se fotografije članova ansambla, a pojedine šaljive scene su izmamile smijeh u sali. Nastup je završen zagrljajem članova ansambla i snažnim aplauzom publike.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica