Interstelar kupio publiku

Aleksandra Madžar
Interstelar kupio publiku

Banjaluka - Naučno-fantastična avantura "Interstelar", koju je režirao Kristofer Nolan, u svoj misteriozni svijet uvukla je publiku širom svijeta, a ništa drugačije nije ni u Banjaluci.

Većina posjetilaca, koji jednom pogledaju film, u multipleks "Palas" vraćaju se da ponove taj doživljaj.

Potvrdila je ovo i portparol multipleksa "Palas" Marina Popović te istakla da je bioskopska sala u terminima kada se prikazuje ovo ostvarenje uvijek ispunjena do posljednjeg mjesta.

- Odavno se nije desilo da se gledaoci vraćaju nekoliko puta da pogledaju isti film. Zaista je veliko interesovanje za ovu svemirsku priču - dodala je Popovićeva.

Radnja filma prati tim naučnika koji putuju kroz crvotočinu u svemiru kako bi pronašli novu planetu pogodnu za stanovanje. Glavne uloge tumače Metju Mekonahi, En Hatavej i Džesika Čestejn. Džonatan i Kristofer Nolan autori su scenarija. Kristofer je svoje ideje unio u raniju verziju scenarija koji je njegov brat napisao 2007. Teorijski fizičar Kip Torn, čiji je rad poslužio kao inspiracija za film, takođe je bio naučni konsultant tokom snimanja i jedan od izvršnih producenata filma. Pored Nolana, za produkciju su bile zadužene Ema Tomas i Linda Obst.

Društvene mreže i forumi su prepuni komentara oduševljenih gledalaca, a do sada nije bilo negativnih kritika.

- "Interstelar" ne bih nazvao samo filmom, već i doživljajem, iskustvom, festivalom za čula i konceptom budućnosti. U njemu smo praktično učesnici priče, jer shvatamo da, nažalost, sudbina likova i ono što preživljavaju lako može biti i naša sudbina. Vizuelni spektakl u potpunosti je praćen intenzivnim emotivnim nabojem, jer teško je ne osjetiti težinu žrtve koju podnosi neko ko napušta svoju porodicu - rekao je jedan ljubitelj ovog filma.

Priča o hrabrosti

- Od ovog filma dobio sam sve što sam želio - grandioznu, epsku, ali istovremeno i duboko ličnu priču o hrabrosti, žrtvi i važnosti porodice, a sve to uronjeno u beskraj svemirskog prostranstva i teško pojmljive koncepte vremenske relativnosti - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana