Manifestacija Audio-vizuelnog centra RS: „Kroz objektiv debitanta!“ u čast trećeg rođendana

Ilijana Božić
Manifestacija Audio-vizuelnog centra RS: „Kroz objektiv debitanta!“ u čast trećeg rođendana

BANjALUKA - Manifestacija "Kroz objektiv debitanta!" biće održana u petak i subotu u Banjaluci povodom trećeg rođendana Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Direktorica Audio-vizuelnog centra RS Anja Ilić istakla je da im je želja da kroz niz diskusija i interaktivnih sesija te filmske projekcije svim učesnicima pruže prostor za konstruktivan dijalog, razmjenu iskustava i ideja te stvaranje trajnih veza koje će nadmašiti granice ovog događaja.

- U prošloj godini smo veliku pažnju posvetili razvoju projekata i u ovoj godini očekujemo prve debitantske filmove. Zato smo se odlučili da organizujemo ovaj događaj kako bismo našim stvaraocima pružili priliku da od iskusnijih stvaralaca koji su relativno skoro prošli proces stvaranja prvog filma doznaju o njihovim iskustvima - rekla je Ilićeva.

Naglasila je da su gosti reditelji Marko Đorđević i Siniša Cvetić te producenti filmova "Moj jutarnji smeh" i "Usekovanje".

- Važno nam je učešće veoma iskusnog i filmskim stvaraocima dobro poznatog producenta Zorana Janković iz "Košutnjak filma" koji je pristao da ukaže povjerenje debitantima i zahvaljujući čemu su nastali filmovi "Usekovanje" i "Jorgovani". U okviru događaja biće predstavljena i "Apolon", onlajn stirimng platforma, a kakve mogućnosti ovaj vid medija u modernom vremenu nudi otkriće Igor Turčinović i Dragan Jeličić - kazala je Ilićeva.

Dodala je da će biti organizovani i paneli o dokumentarnim i animiranim filmovima koje će voditi autori iz Republike Srpske Marko Šipka, Jelena Medić i Igor Đurić koji imaju iskustvo u ovim žanrovima. Ulaz na sve panele koji će biti održani u KSET pabu, kao i filmske projekcije koje će biti upriličene u "Sinepleksu Palas" je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana