Интерстелар купио публику

Александра Маџар
Интерстелар купио публику

Бањалука - Научно-фантастична авантура "Интерстелар", коју је режирао Кристофер Нолан, у свој мистериозни свијет увукла је публику широм свијета, а ништа другачије није ни у Бањалуци.

Већина посјетилаца, који једном погледају филм, у мултиплекс "Палас" враћају се да понове тај доживљај.

Потврдила је ово и портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић те истакла да је биоскопска сала у терминима када се приказује ово остварење увијек испуњена до посљедњег мјеста.

- Одавно се није десило да се гледаоци враћају неколико пута да погледају исти филм. Заиста је велико интересовање за ову свемирску причу - додала је Поповићева.

Радња филма прати тим научника који путују кроз црвоточину у свемиру како би пронашли нову планету погодну за становање. Главне улоге тумаче Метју Меконахи, Ен Хатавеј и Џесика Честејн. Џонатан и Кристофер Нолан аутори су сценарија. Кристофер је своје идеје унио у ранију верзију сценарија који је његов брат написао 2007. Теоријски физичар Кип Торн, чији је рад послужио као инспирација за филм, такође је био научни консултант током снимања и један од извршних продуцената филма. Поред Нолана, за продукцију су биле задужене Ема Томас и Линда Обст.

Друштвене мреже и форуми су препуни коментара одушевљених гледалаца, а до сада није било негативних критика.

- "Интерстелар" не бих назвао само филмом, већ и доживљајем, искуством, фестивалом за чула и концептом будућности. У њему смо практично учесници приче, јер схватамо да, нажалост, судбина ликова и оно што преживљавају лако може бити и наша судбина. Визуелни спектакл у потпуности је праћен интензивним емотивним набојем, јер тешко је не осјетити тежину жртве коју подноси неко ко напушта своју породицу - рекао је један љубитељ овог филма.

Прича о храбрости

- Од овог филма добио сам све што сам желио - грандиозну, епску, али истовремено и дубоко личну причу о храбрости, жртви и важности породице, а све то уроњено у бескрај свемирског пространства и тешко појмљиве концепте временске релативности - један је од коментара на друштвеним мрежама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана