Ilić: Manifestacija “Kroz objektiv debitanta!” prilika za razmjenu iskustava

Srna
Foto: Mondo

BANjALUKA - Audio-vizuelni centar Republike Srpske od petak, 26. aprila, organizuje dvodnevnu manifestaciju “Kroz objektiv debitanta!” u vidu niza diskusija i interaktivnih sesija, te filmskih projekcija, a jedan od gostiju biće i poznati producent Zorana Janković iz “Košutnjak filma”.

Direktor Centra Anja Ilić izjavila je da je cilj da učesnici dobiju prostor za konstruktivan dijalog, razmjenu iskustava i ideja, te stvaranje trajnih veza.

“U prošloj godini smo veliku pažnju posvetili razvoju projekata i u ovoj godini očekujemo prve debitantske filmove. Zato smo se odlučili da organizujemo ovaj događaj kako bismo našim stvaraocima pružili priliku da od onih koji su relativno skoro prošli proces kreiranja prvog filma doznaju o njihovim iskustvima”, navela je Ilićeva.

Ona je dodala da su gosti ovog događaja režiseri i producenti filmova “Moj jutarnji smeh” i “Usekovanje”.

“Važno nam je učešće veoma iskusnog i filmskim stvaraocima dobro poznatog producenta Zorana Janković iz žKošutnjak filmaž, koji je pristao da ukaže povjerenje debitantima i zahvaljujući kojem su nastali filmovi žUsekovanjež i žJorgovaniž”, rekla je Ilićeva.

U okviru događaja biće predstavljena i onlajn striming platforma “Apolon”.

“Organizujemo i panele o dokumentarnim i animiranim filmovima koje će voditi autori iz Republike Srpske Marko Šipka, Jelena Medić i Igor Đurić, koji imaju iskustvo u ovim žanrovima”, navela je Ilićeva.

Ona je istakla da je slobodan ulaz na sve panel-diskusije, koje će biti održane u pabu “K.S.E.T”, kao i filmske projekcije u bioskopu “Sinepleks palas”, te pozvala zainteresovane da se pridruže ovim aktivnostima.

Ovaj događaj Audio–vizuelni centar organizuje povodom trećeg rođendana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana