Za jačanje prava potrošača 58.000 KM

Za jačanje prava potrošača 58.000 KM 11.09.2018 11:20 | Srna

Banjaluka - Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković potpisao je juče u Banjaluci ugovore sa predstavnicima osam udruženja iz Srpske koja se bave zaštitom potrošača o dodjeli ukupno 58.000 KM za realizaciju projekta “Jačanje svijesti trgovaca o pravima potrošača”.

Gluhaković je nakon potpisivanja rekao da je riječ o sredstvima koja se dodjeljuju posredstvom konkursa koji je ranije raspisalo Ministarstvo i da je svojim projektima prošlo svih osam registrovanih udruženja za zaštitu potrošača u Srpskoj.

On je dodao da je za ovu godinu predviđeno 100.000 KM za razne projekte s ciljem zaštite potrošača i podizanja svijesti o potrebi zaštite njihovih prava, a da je za deset godina na razne projekte iz te oblasti utrošeno 950.000 KM.

- Moramo biti svjesni da nismo došli do svakog potrošača u Srpskoj da kažemo koja su mu prava kod trgovaca i šta su sve trgovci obavezni kada potrošači traže da ostvare svoja prava - naveo je Gluhaković. Prema njegovim riječima, zbog toga ovim projektom želi podići i svijest trgovaca da pomognu udruženjima potrošača, kao i da udruženja potrošača u trgovcima imaju dobrog saradnika na terenu.

- Ima dosta trgovaca koji ne znaju koja su to prava potrošača i ovaj projekat će dati dosta dobar efekat da bude manje pritužbi potrošača - rekao je Dragovan Petrović iz Pokreta potrošača Srpske.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica