Sudije se povukle iz Studentskih igara u Banjaluci

Sudije se povukle iz Studentskih igara u Banjaluci 20.04.2018 23:08 | nezavisne.com

Banjaluka - Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Područnog fudbalskog saveza Banjaluka donijelo je odluku o povlačenju svojih fudbalskih sudija sa daljeg suđenja na turniru koji se održava u okviru Studentskih sportskih igara Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je danas iz ovog udruženja

"Najoštrije osuđujemo nasilje na fudbalskom terenu, u kome je onesposobljen Mladen Đokić, član našeg udruženja i savezni fudbalski sudija", naveli su u Udruženju poslije incidenata koji su se desili na fudbalskoj utakmici između studenata u četvrtak.

Naglasili su da su ovakvu odluku donijeli nakon što su utvrdili da bi daljim suđenjem njihovim sudijama bili ugroženi zdravlje i bezbjednost.

"Po saznanju da je nasilje i povredu glave mladom sudiji nanio Branko Trninić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, donijeli smo ovakvu odluku", ističu u Udruženju.

U Policijskoj upravi Banjaluka istakli su da preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti zaprimljene prijave od 19. aprila.

"Oštećeni je naveo da mu je B.T. (21) iz Banjaluke nanio tjelesne povrede prilikom održavanja sportskih igara na studentskom igralištu u Ulici majke Jugovića", ističu u PU Banjaluka.

Naglasili su da je u toku rad na kompletiranju predmeta i utvrđivanju elemenata prekršajne ili krivične odgovornosti.

Milan Kukrika, očevidac ovog događaja, istakao je da je sve započelo nakon što je neko sudiji uzeo pištaljku.

"Neko s tribina je dobacio: 'Kod njega ti je pištaljka', i pokazao o kome se radi, nakon čega je sudija preskočio ogradu i tražio od tog momka da mu vrati pištaljku, što je on odbio i počeo da je prebacuje iz ruke u ruku. Nakon toga je Branko Trninić doletio s leđa i udario sudiju šakom u glavu, a sve se odigralo dva metra ispred mene", ustvrdio je Kukrika.

Branko Trninić, predsjednik Studentskog parlamenta, u petak nije htio komentarisati ove navode.

U Rektoratu Univerziteta najoštrije su osudili svaki oblik nedoličnog ponašanja.

"Nakon što dobije sve relevantne izvještaje od istražnih organa, učesnika ovog nemilog događaja i predstavnika Studentskog parlamenta, Univerzitet će preduzeti konkretne poteze", saopštili su u Rektoratu.

Otvorena izložba fotografija Nebojše Kostreševića

Treća samostalna izložba fotografija banjalučkog snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića otvorena je danas u Doboju, u protorijama ''Slobomir P Univerziteta''.

Autor se predstavio fotografijama snimljenim u krajoliku Bosne i Hercegovine, izdvojivši publici vrlo intimne fotografske prizore iz žanra pejzaž, portret i mrtva priroda. Kostrešević je, iz zbirke od 550 radova, izložio 26 fotografija izrađenih na platnu, a izložba je održana pod pokroviteljstvom firme "Auto Milovanović".

"Cilj izložbe je da podstakne ljubitelje fotografije i amatere da intenzivnije rade na razvoju ove vrste vizuelne umjetnosti, te doprinesu razvoju kulture u svojim sredinama", rekao je Kostrešević.

On je ocijenio da su današnji fotografi prilično pasivni i okrenuti komercijalnim radovima, a fotografija bi trebalo da bude lijepa, takva kakva je, sa što manje digitalne obrade, irealnih odnosa ili boja.

"Za dobru fotografiju treba imati šlifa, osjećati je, znati šta hoćeš, te prepoznati trenutak", izjavio je Kostrešević.

Nebojša Kostrešević fotografijom se profesionalno bavi tri godine i ovo je njegova treća samostalna izložba postavljena u posljednja dva mjeseca.

Radove planira predstaviti širom Republike Sprske i u Beogradu, a sljedeća izložba je već 10. maja u Derventi.

Kostrešević je 2003. godine osnovao agenciju "Rec produkcija", koja se bavi snimanjem, montažom i produkcijom televizijskih emisija.

Izložba je prodajnog karaktera, a za posjetioce je otvorena do kraja aprila u prostorijama Slobomir P Univerziteta u Doboju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica