Studenti još čekaju predavanja

D. K.
Studenti još čekaju predavanja

Banjaluka - Nastavu i vježbe ni juče nije imalo oko 400 studenata Medicinskog fakulteta Banjaluka, iako su u banjalučkom Univerzitetu ustvrdili da su isplaćene plate profesorima i asistentima Katedre za hirurgiju koji su stupili u štrajk.

U Univerzitetu u Banjaluci su istakli da su juče isplaćene sve neizmirene obaveze prema zaposlenima na Katedri za hirurgiju i da očekuju od njih da nastave sa izvršavanjem svojih redovnih obaveza.

Da li će i kada nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi ponovo početi juče nismo uspjeli da saznamo, jer se ni dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić, ni šef Katedre za hirurgiju Predrag Grubor nisu javljali na telefon.

Studenti se nadaju da će predavanja uskoro početi kako ne bi mnogo zaostajali u nastavi.

- Nadamo se da će ovaj problem već danas biti riješen - kazao je predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci Radomir Jerkić.

Profesori, asistenti i stručni saradnici Katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta obustavili su rad u srijedu, jer im nisu isplaćene plate tri mjeseca. Riječ je o isplatama za novembar i decembar 2014. i januar ove godine za nastavno osoblje koje ima ugovor o dopunskom radu sa Univerzitetom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana