Студенти још чекају предавања

Д. К.
Студенти још чекају предавања

Бањалука - Наставу и вјежбе ни јуче није имало око 400 студената Медицинског факултета Бањалука, иако су у бањалучком Универзитету устврдили да су исплаћене плате професорима и асистентима Катедре за хирургију који су ступили у штрајк.

У Универзитету у Бањалуци су истакли да су јуче исплаћене све неизмирене обавезе према запосленима на Катедри за хирургију и да очекују од њих да наставе са извршавањем својих редовних обавеза.

Да ли ће и када настава на овој високошколској установи поново почети јуче нисмо успјели да сазнамо, јер се ни декан Медицинског факултета Милан Скробић, ни шеф Катедре за хирургију Предраг Грубор нису јављали на телефон.

Студенти се надају да ће предавања ускоро почети како не би много заостајали у настави.

- Надамо се да ће овај проблем већ данас бити ријешен - казао је предсједник Савеза студената Медицинског факултета у Бањалуци Радомир Јеркић.

Професори, асистенти и стручни сарадници Катедре за хирургију Медицинског факултета обуставили су рад у сриједу, јер им нису исплаћене плате три мјесеца. Ријеч је о исплатама за новембар и децембар 2014. и јануар ове године за наставно особље које има уговор о допунском раду са Универзитетом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана