Radost Nikoljdana obasjala obdanište u Foči

R. Đ.
Radost Nikoljdana obasjala obdanište u Foči

Foča - Slavskim obredom, prigodnim programom i dodjelom paketića mališani, vaspitači i penzionisani radnici vrtića „Čika Jova Zmaj“ u Foči proslavili su juče krsnu slavu Svetog Nikolu, a proslava je uveličana posjetom mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, koji je sa malim i velikim svečarima podijelio radost praznika.

Čim pređu prag svoje druge kuće mališani počinju da se uče darivanju, pomaganju drugima, poklanjanju, pravim i zdravim vrijednostima, zajedništvu, ali i proslavljanju krsne slave. Stečena znanja o slavljenju nebeskog zaštitnika njihove kuće kroz zanimljiv program prenijeli su i svojim gostima.

Potom su zajedno sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, sveštenstvom i gostima obavili slavski obred. Mitropolit Hrizostom, koji je mališanima uručio i novogodišnje paketiće, čestitao je slavu svečarima „Čika Jove Zmaja“.

- Da dječica budu zdrava, napredna, srećna, da ih što više bude, ako Bog da kada budemo ponovo dolazili, da gradimo još jedan vrtić, da se radujemo sa njima i da što više srpske pravoslavne djece imamo u vrtićima - poručio je mitropolit Hrizostom.

Kuća u kojoj stanuju 163 mališana dogodine bi konačno trebalo da dobije novu adresu u naselju Donje Polje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana