Prvi pacijenti Zavoda za forenzičku psihijatriju na Podromaniji stižu početkom novembra

Agencije
Prvi pacijenti Zavoda za forenzičku psihijatriju na Podromaniji stižu početkom novembra

Sokolac - Uspostavljanje Zavoda za forenzičku psihijatriju na Podromaniji kod Sokoca finalizovano je, a ova ustanova bi prve pacijente trebalo da primi početkom novembra.

Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je juče zavod i direktoru Zoranu Kosoriću i njegovim saradnicima čestitao na ogromnom trudu uloženom u uspješnu finalizaciju projekta.

- Projekat je konačno završen. Bilo je poteškoća, jer je realizovan u zaista teškim godinama za ekonomiju. Ovo je najbolji dokaz koji demantuje sve vrste negativnih priča - rekao je Dodik i izrazio zadovoljstvo što je prijem radnika krenuo te kazao da očekuje da će Zavod u novembru profunkcionisati u punom kapacitetu.

Kosorić je naglasio da su obezbijedili sve uslove i u tehničkom i u kadrovskom smislu i da narednih dana počinju sa edukacijom svih zaposlenih kako bi što spremnije dočekali prve pacijente.

Zavod se nalazi u rekonstruisanoj zgradi bivše Vojne bolnice, na površini od 7.800 metara kvadratnih, ima 50 bolničkih soba sa 200 kreveta, a imaće 147 radnika. Tu će biti smještena lica koja su pod uticajem psihopatoloških doživljaja počinila krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana