Prvi dan zime sa kišom

Srna
Prvi dan zime sa kišom

Sarajevo - Prvog dana zime u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje se zahlađenje sa kišom, koja će u višim predjelima sa padom temperature vazduha preći u susnježicu i snijeg.

Kiša će ujutro prvo padati na sjeveru i zapadu, a tokom prijepodneva i u ostalim krajevima. Tokom dana padavine će prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prestanak padavina prvo se očekuje na sjeverozapadu, a potom i u ostalim krajevima. Jedino slab snijeg može nastaviti da pada u višim predjelima na krajnjem istoku.

Najviša dnevna temperatura tokom prijepodneva od četiri do 10, na jugu do 12. Tokom dana temperatura će opasti, pa će uveče biti od nula do pet, na planinama oko minus tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi meteorologa, narednih dana ne očekuju se padavine, a ni pad temperature vazduha. Hladno će biti u jutarnjim časovima, kada se očekuju mraz i magla.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode preovladava pretežno sunčano vrijeme, jedino je ponegdje na istoku zabilježena slaba kiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana