Pomoć stiže za 20 izbjegličkih porodica

V. K.
Pomoć stiže za 20 izbjegličkih porodica

Banjaluka - Isporuka građevinskog materijala za ukupno 20 porodica izbjeglih iz Hrvatske, koje su započele izgradnju kuća u sadašnjem mjestu prebivališta, trebalo bi da počne za deset do 15 dana.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Drago Vuleta kazao je da su u srijedu otvorene ponude za nabavku građevinskog materijala za porodice u Banjaluci, Trebinju, Gradišci i Prijedoru. Građevinski materijal dobiće u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica.

- Veoma brzo biće odabran ponuđač i za najkasnije 15 dana mogla bi da počne isporuka građevinskog materijala i ne vidimo razlog da se u Trebinju ubrzo ne završi ugradnja materijala u pet kuća koje su već započete - rekao je Vuleta.

Upravni odbor Razvojne banke Savjeta Evrope odobrio je prije nekoliko dana i izgradnju 438 stanova u BiH u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica, koja novi krov nad glavom mogu da očekuju polovinom iduće godine. Za izgradnju je odobreno 12,3 miliona evra.

Planirano je da u RS budu izgrađena 252 stana i 48 kuća za najugroženije porodice. Gradnja stanova je planirana u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Derventi, Brodu, Bijeljini, Vlasenici, Bileći i Foči, a mogla bi da počne polovinom iduće godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana