Nema dovoljno sredstava za rješavanje problema svih škola

Srna
Nema dovoljno sredstava za rješavanje problema svih škola

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je Tehnička škola u Banjaluci, posredstvom UNDP-a, dobila 156.000 KM za sanaciju krova, ali da nisu sanirali ravni krov, koji je prokišnjavao, već kosi koji nije bio do te mjere dotrajao.

Malešević je dodao da je upoznat o problemima u Tehničkoj školi, počevši od prokišnjavanja krova, lošeg grijanja i drugih o kojima su mediji pisali posljednjih dana, ali da u budžetu Ministarstva prosvjete i kulture nema dovoljno sredstava da bi se odjednom rješavali problemi svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

"Nastojimo da pregovoramo sa određenim donatorima i tako pokušamo da iznađemo sredstva za sanaciju mnogih objekata. Imamo obećanja za još tri objekta, a jedan od njih je i Tehnička škola", rekao je Malešević novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su banjalučke osnovne i srednje škole priključene na sistem grijanja gradske "Toplane".

"Nedavno sam bio u Osnovnoj školi žIvo Andrićž, gdje je grijanje katastrofalno, gdje mala djeca sjede u jaknama. žToplanaž i škole bi zajedno trebalo da rješavaju nešto po tom pitanju, da grijanje bude daleko kvalitetnije", poručio je Malešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana